Telefon
WhatsApp
Kara:

CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Ziyaretlerinde halkın ve esnafın sorunlarını dinlediğini belirten Kara, "Esnafımızın yaşadığı sorunları birebir dinleyip, çözüm yolları üzerinde fikir alışverişinde bulunduk. Hataylı vatandaşlarımız, yetkililerin sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman yanlarında olmasını bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her zaman yurttaşımızın ve esnafımızın yanında olduğumuzu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

"Depremin Yaraları Hala Sarılmadı"

Nermin Yıldırım Kara, açıklamasında depremin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen Hatay’daki yaraların hala sarılamadığını vurguladı. Kara, "Ziyaretlerimizde en çok dile getirilen şikâyetlerden biri, deprem sonrası altyapı sorunlarının hala çözülememiş olmasıydı. Şehrin birçok bölgesinde su kesintileri, kanalizasyon ve elektrik altyapısı gibi temel sorunlar devam ediyor. TOKİ konutlarında yaşayan yurttaşlarımız, günler süren su kesintileri nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşıyor" dedi.

Esnafın Ekonomik Zorlukları

Hatay’daki esnafın ekonomik durumuna da değinen Kara, "Esnafımız artan maliyetler, düşen alım gücü ve piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle ciddi zorluklar yaşıyor. Esnaflarımız, finansmana ulaşmakta zorlanıyor; esnaf ve kefalet kredilerinin faiz oranları oldukça yüksek. Bu süreçte ayakta kalmakta zorlanan küçük esnaflarımızın desteklenmesi için kredi üst limitinin yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

KOSGEB Destekleri ve Nakliye Sorunları

KOSGEB kredileriyle ilgili hibe ve destek programlarının yetersiz olduğunu belirten Kara, "Onaylanmış KOSGEB kredilerinin ödemeleri bile henüz yapılmadı. Bu gecikmeler, esnafımızı çok zor durumda bırakıyor" dedi. Ayrıca, nakliye sektöründeki sorunlara da dikkat çekerek, deprem bölgesine sevk edilen yükleri taşıyan araçların kantar ve ölçü kuralları nedeniyle sık sık mağduriyet yaşadığını ifade etti.

"Hataylı Esnafın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"

Kara, son olarak esnafın kira artışları ve ekonomik kriz karşısında yaşadığı zorluklara da değinerek, "Hatay, Türkiye genelinde ekonomik krizin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri haline gelmiş durumda. Esnafımızın ekonomik sorunlarını çözmek, onların yükünü hafifletmek için gerekli adımların atılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz" dedi. Kara, Hataylı esnafın ve yurttaşların taleplerini dinlemeye ve çözüm üretmeye devam edeceklerini belirtti.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 8 7 0 22
2 SAMS  Samsunspor 8 6 2 18
3 BJK  Beşiktaş 7 5 0 17
4 FB  Fenerbahçe 7 5 1 16
5 İBFK  Başakşehir 7 4 1 14
6 GÖZ  Göztepe 7 3 1 12
7 EYP  Eyüpspor 8 3 2 12
8 KON  Konyaspor 8 3 3 11
9 BOD  Bodrum 8 3 4 10
10 TS  Trabzonspor 7 1 0 9
11 ALNY  Alanyaspor 8 2 3 9
12 KSM  Kasımpaşa 8 1 2 8
13 SVS  Sivasspor 8 2 4 8
14 ANT  Antalyaspor 8 2 4 8
15 ÇRZ  Ç.Rizespor 8 2 5 7
16 GFK  Gaziantep FK 7 1 4 5
17 KYS  Kayserispor 7 0 3 4
18 HTY  Hatayspor 7 0 4 3
19 ADS  Adana Demir. 8 0 7 1
20

Reklam