Açılan her kepenk umut
Buradayız Hatay Derneği, Turkish Philanthropy Funds’ın desteğiyle Hatay esnafının yanında olmaya devam ediyor.
Gerçekleştirdikleri ikinci ‘Buradayız Esnaf Projesi’ sayesinde bölgedeki esnaflardan bazıları kepenklerini açarken bazıları eksiklerini tamamlıyor. Milliyet’e konuşan Buradayız Hatay Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüş, derneklerinin depremden bir ay sonra kurulduğunu belirterek şunları söyledi:
Çölün ortasında ışık
“O zamanlar Hatay’ın durumu kötüydü. Yok olmuş bir şehir görüntüsü vardı. Derneğimizi kurduğumuzda kalanları nasıl burada tutabiliriz ve gidenleri nasıl geri döndürebiliriz diye düşündük. ‘Buradayız esnaf desteği’ projesini hazırladık. Projede 50 bin liralık direkt eşya desteği sağlıyoruz. Kriterlere uygun esnafımızla ihtiyaç duydukları eşyaları onların istediği doğrultuda modellerine kadar belirliyoruz. Amacımız işin maddi kısmından ziyade oradaki esnafımızın ruh halinin iyi olması. Hayatı devam ettirmek motivaston ve umut gerektiriyor. Orada her açılan dükkan, dükkan önü ve kepenkler bize güç veriyor ve ‘Tekrar toparlanacağız’ hissini veriyor. Desteği artırmayı ve projelerimizi büyüterek devam ettirmeyi istiyoruz. Turkish Philanthropy Funds’ın desteğiyle bu hibeyi dağıtabiliyoruz. Bundan önceki esnaf projemizde 15 esnafımıza destek verdik. Bu projemizde 20 kişilik esnafımızın 16’sı kadınlardan oluşuyor. Kadın girişimci ve depremzedeleri desteklemekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bizi destekleyen tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz.”
Derneğin desteğini alan Aya Coffee’yi sahibi Gülay Sebzeci (46), “Hayata tutunmak için çaba gösteriyoruz. Çölün ortasında bir kafeyiz. Etrafımız yıkıntılar içerisinde. Bir iki işletme dışında etrafımızda hiçbir şey yok. Kafemin açılışı benim için büyük bir motivasyon oldu. Bir ışık da ben yaktım. İlk açtığımda çok nadir araba geçiyordu ama şu an araç trafiğimiz arttı. Başaracağıma inanıyorum” dedi.
‘Bir yanımız hâlâ siyah’
Ahdar Pastanesi işletmecisi Sezen Kurnaz (40) da pastanesini yeni açtığını belirterek “Pastanemin ismini Ahdar koydum. Ahdar yeşil demek. Yeşerme ve yeniden başlamak adına bu ismi koydum. Birbirimizden güç kuvvet alıyoruz. Bir resim düşünün ki bir kısmı boyanmış bir kısmı ise henüz boyanmamış. Şu an Hatay’da böyle bir durum var. Bir yanımız hâlâ siyah olsa da bir yanımız renklenmeye başladı” diye konuştu.
Küllerinden doğan işletme
Zümrüdüanka Giyim Mağazası işletmecisi Filiz Keleş (44) ise şunları kaydetti: “Mağazamızın ismini küllerimizden yeniden doğalım diye bu şekilde koyduk. Çaresizliğin içerisinde ne yaparız diye düşündük. Giyecek kıyafetimiz yokken eşime dedim ki ‘Ben ne iş yapacağımızı buldum. Kıyafet satalım. Hem de kendi ihtiyacımızı da karşılamış oluruz.’ Bu şekilde başladık. Sosyal medya üzerinden internet satışı yapmaya çalışıyorum.”
Benzer Haberler
HBB’den rehabilitasyon çalışmaları
UZM. DR. BURAK EMEKLİ PALMİYE’DE
ÇEVRE TEMALI ERASMUS+ PROJESİNİN BAŞLANGIÇ TOPLANTISI BÜKREŞ’TE YAPILDI
HBB’DEN TARIMSAL ÜRETİME DESTEK
“HATAY’DA YOL DİYE BİR SORUN KONUŞULMAYACAK”
GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İGC’YE ZİYARET
Hatayspora Haluk Levent desteği
Türkiye’nin en güneyinde bereketli hasat